Slik setter du opp mobil eller nettbrett for barn

Apple

Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone eller iPad

Du kan begrense hva slags innhold barnet ditt får tilgang til på enhetene sine direkte fra din egen iPhone. Med innhold og personvern i Skjermtid kan du blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet ditt. Slik gjør du det:

  • Velg Innstillinger > Skjermtid > Fortsett > Velg mellom Dette er min iPhone og Dette er mitt barns iPhone

Det forutsetter at du har satt opp Familiedeling og har lagt til barnets enhet under Konfigurer skjermtid for familien. For å sikre innstillingene dine kan det være smart å legge inn en sikkerhetskode slik at det ikke er mulig å gjøre om på innstillingene.

 

Samsung

Barnemodus gjennom Kids Mode på Galaxy-enheter.

Med Samsung sin foreldrekontrollfunksjon kan du sette grenser for barnets bruk og tilpasse type innhold som skal være tilgjengelig. Her kan du sette opp en egen PIN-kode som hindrer at barnet ditt går ut av barneinnstillingen. Slik gjør du det:

  • Stryk ned for å åpne hurtigpanelet > Trykk på Barnas startside og velg Neste > Sett opp PIN-kode og bekreft > Trykk på menyknappen øverst til høyre for å angi grenser for spilletid, apper og kontakter som barnet har tilgang til.

Sett opp sikre Google-søk

Med Sikkert Søk-filtre på Google kan du blokkere bort bilder som er upassende eller ikke barnevennlige fra Google-søkeresultatene dine. Sikkert Søk-filteret er ikke 100 % nøyaktig, men du unngår det meste av innhold som ikke er barnevennlig. Slik gjør du det:

  • Gå inn på Google.no > Velg Innstillinger under Søk-boksen > Innstillinger for søk > Kryss av for Slå på Sikkert Søk. Husk at innstillingene må endres for hver enkelt bruker hvis dere har flere nettlesere.

 

Tilpass innholdet på streamingtjenester

Det er et hav av nett-tv og streamingtjenester der ute. Det kan være fort gjort at unge kommer over programmer og annet som ikke er ment for dem. De vanligste streamingtjenestene, som Netflix og Youtube, har innstillinger for dette.

Med appen YouTube Kids kan du selv bestemme hva barnet får se på. Her kan du gi tilgang til videoer og enkelte kanaler som er tilpasset for barn. Her kan du også skru av søkefunksjonen og bestemme hvor lenge barnet skal kunne bruke appen hver dag.

Pronans Forsikring
180Vannskade skjer i norske hjem hver dag
2300000000Totale vannskadeutbetaling som er hvert år
250000Gjennomsnittlig kostnad ved vannskade
8000Antall nye uføre pr år

Kontakt oss i dag!